Az Anyaság 50 árnyalata című podcast sorozatom első epizódjában egy fiatal, keresztény várandós kismamát, Kirát kérdezgettem. Hogy miért tartom fontosnak a vallását említeni? Azért, mert a beszélgetésünk során teljes mértékben meggyőződtem arról, hogy számára a vallása, az ebből fakadó értékrend, gondolkodásmód, és nem utolsó sorban – sőt, számomra lenyűgöző jelenléttel – a támogató közösség mennyire mindent meghatározó.
Az anyává válásra készülés, illetve aztán annak megélése sokak számára nem ennyire természetes, magától értetődő és magabiztos érzés, időszak. Mérhetetlenül sokat számít a családi és baráti háttér, akár egy vallási alapon szerveződő közösség, az ő sztorijaik, mintájuk, illetve lelki és praktikus támogatásuk. Egy ilyen erős hálóba felszabadultan tud ugrani az ember.
Kira egy tiszta lélek, rengeteg szeretettel és bizonyossággal a szívében, aki a beszélgetés idején első gyermeke születésére készült. A felvétel még tavaly év vége felé forgott, azóta Kira gyermeke már szépen cseperedik, és engem beavatott a szüléstörténetébe is.
Fogadjátok szeretettel ezt az első kedves, szívet melengető részt.

Az Anyaság 50 árnyalata podcast sorozat mai epizódjában Judit történetét ismerhetitek meg, aki Svájcba ment férjhez, és azóta is ott él fiával, bár már elvált gyermeke édesapjától. Megtudhatjuk, hogy mi vezetett a váláshoz, hogyan menedzselik most az életüket, milyen Svájcban az ellátó rendszer, hogy lehet gyermeket nevelni, sőt, Judit arról is mesél, hogy ebben az új helyzetben hogyan keresi a társát. Fogadjátok szeretettel!

Az Anyaság 50 árnyalata podcast sorozatomban ezúttal a harmincas évei közepén járó Ritával beszélgetek, aki nagyon elégedett és hálás a jelenlegi életéért, és most (illetve egész eddigi életében) egyáltalán nem gondolja úgy, hogy gyermeket kellene vállalnia. Ugyanakkor nem zárja ki, hogy ez a jövőben megváltozhat. Igyekeztünk alaposan körbejárni a témát, milyen megfontolások, gondolatok, érzések övezik. Nagy köszönöm ezúton is az őszinteséget!!

A legújabb epizódban Adrienn története bontakozik ki, aki tudatosan készült az anyaságra, és duplán is nagy munkát tett bele, hiszen harmincévesen még egy olyan, egyébként évtizedes kapcsolatban élt, ahova nem terveztek egyáltalán gyermeket, illetve a saját születésélményének a traumáit is fel kellett dolgoznia.

Azt hiszem sokan küzdenek olyan problémákkal, mint korábban Adrienn. Kérdés, hogy sokaknak sikerül-e céltudatosan, kitartó, sokszor fájdalmas munkával megküzdeni vágyaik beteljesüléséért.

Hogy sikerült neki? Hát, hallgassátok meg!!

Az #anyaság50árnyalata podcast sorozat ezen a héten egy dupla résszel jelentkezik.
Egy csodálatos, kétgyermekes édesanyával beszélgettem, aki átélte a szülés utáni depressziót és hatalmas lelki erővel és a családja támogatásával megküzdött vele. Olyannyira, hogy második babát is vállaltak a férjével, annak ismeretében, hogy újra felütheti a fejét a probléma. Mára túl vannak a történeten és négyesben élnek boldogan.
Hálás vagyok, hogy ezt a nehéz történetet ilyen őszintén és részletesen megosztotta velem, ha akár csak egy hallgatónak is segíthetünk vele, már megérte!
Ha a szülés utáni depresszió jeleit érzékeled magadon vagy egy közeli szeretteden, ne habozz professzionális segítséget kérni! Ez az állapot betegség, nem tehetsz róla, és szükséged van a segítségre!

Újabb epizód az #Anyaság50árnyalata podcast sorozatban! Ezúttal Edittel beszélgetek, aki emberemlékezet óta együtt van a férjével, tudatosan tervezték a családot. A gyermekáldás váratott magára, de utána rögtön duplán kárpótolta őket. Megbeszélgettük az ikres élet szépségeit és kihívásait, valamint a jó párkapcsolatról megfogalmazott gondolatait, végül pedig gyökeres karrierváltásának történetét. Edit készítette egyébként a borítón látható fotót is rólam, illetve családi, kismama fotózáson is jártunk már nála. Aranyosi Edit Photography 🥰

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük