Korábban is sokat foglalkoztam már önismerettel, a korlátozó hiedelmekkel, így azt rögtön tudtam, hogy ez a mondat - bár teljesen természetesen rendkívül mélyre ment -, ha nem kezdek el vele dolgozni, akkor meg fogja keseríteni nem csak magát a szülésemet, de az azt megelőző időszakot is. Márpedig én boldog babavárásra szerződtem...
2015
Még éppenhogy túl voltunk a pozitív terhességi teszt első érzelmi hullámvasútján, amikor egy rutin vizsgálatra várva a kórház folyosóján ücsörögve megkaptam az első bénító, örökre beégett mondatot, ráadásul egy szülésznőtől: “óó, ez a típus, ezzel a kötőszövettel… mindig szétszakadnak… nem baj, majd összevarrunk!”
Korábban is sokat foglalkoztam már önismerettel, a korlátozó hiedelmekkel, így azt rögtön tudtam, hogy ez a mondat – bár teljesen természetesen rendkívül mélyre ment -, ha nem kezdek el vele dolgozni, akkor meg fogja keseríteni nem csak magát a szülésemet, de az azt megelőző időszakot is. Márpedig én boldog babavárásra szerződtem…
Tudatos mentális felkészüléssel, sok technika kipróbálásával, alkalmazásával, kemény munkával aztán olyan jól sikerült megdolgoznom ezt a “kedves” ítéletet – és az utána kapott további tucatot -, hogy a szülésem csodálatos élmény volt, és könnyedén hoztam világra a több, mint 4,5 kg-os elsőszülöttemet. Ja, nem is szakadtam.
Később tovább mélyítve szakmai tudásomat az egyik legfontosabb célommá vált – változatos stresszoldó illetve érzelmi blokk oldó technikákkal – mentálisan felkészíteni a várandós nőket életük egyik meghatározó napjára, hogy a szülés számukra is nem csak, hogy jó élmény maradjon, hanem későbbi nehéz pillanatokban is önbizalommal töltse el őket, ha visszagondolnak rá.
Az a tapasztalatom, hogy számtalan kismama – bevallja vagy sem -, retteg a szüléstől, vagy éppen a szoptatástól, esetleg az anyává válástól magától. Ezt nem szabad szégyellni, mert sok okunk lehet ezekre a nehéz érzésekre. Eltagadni sem jó, mert attól, hogy mélyre tuszkoljuk, csak még jobban megkeserítik majd azt a nagyon különleges, fizikailag és érzelmileg módosult tudatállapotot, amiben leszünk a nagy napon és az azt követő időszakban.
Ugyanakkor nagyon is szabad aktívan foglalkozni velük, hogy valóban kidolgozzuk magunkból, és képesek legyünk önbizalommal, őszinte pozitivitással várni a csodás eseményt.
Te mitől tartasz a legjobban, ha a szülésre, vagy az anyává válásra gondolsz?
https://femmefactory.hu/minikurzus/