Lehetünk a tűzhely, lehetünk az erő, lehetünk a lágyság, lehetünk az ész, lehetünk a szív egymás után vagy akár egyszerre.
Kedves Hölgyeim!
A Nő(i)ségünk és ahhoz való viszonyunk folyamatosan és élethosszig alakul.
Születésünkkor sem indulunk tiszta lappal, hiszen már magzati korban megkapjuk a családi hitrendszert, plusz ahogy minket várnak. Aztán a saját élményeink, valamint – opcionálisan – a saját tudatos munkánk ezt a kapott csomagot folyamatosan tovább fejleszti/árnyalja/átírja.
Meglepően sok Nő induló csomagja tartalmaz olyan, megkérdőjelezhetetlennek tűnő, és egész életre kiható állításokat, miszerint a női lét tele van szenvedéssel és fájdalommal, kiszolgáltatottsággal, a férfiak megbízhatatlanok, mindegyik egy disznó, a nőknek kedvesnek és simulékonynak, egyenesen alázatosnak kell lenniük, a nőknek sokkal többet kell dolgozniuk a sikerért, a nők feladata a házimunka, a gyermekek és a család körüli feladatok 100%os ellátása, stb
Ezeket az alaphiedelmeket nehéz – de nem lehetetlen – tudatos és kitartó munkával átkeretezni, árnyalni, a negatív következményeit csökkenteni, nem egyszer megfordítani.
Szerintem.
Szerintem a Női lét csodálatos lehetőségeket rejt magában.
Nőként nagyon közel lehetünk még a mai világban is a természethez, a VALÓDI ÉLEThez. Biológiai folyamataink összekötnek a Holddal és a szoros (érzelmi) közösségben létező Nőtársainkkal.
Ciklusunknak hála gyakran és intenzíven megélhetjük az élet körforgását, mintegy gyakorolhatjuk azt: az újrakezdést, a szexis magabiztos energiát, a melankóliába boruló bekuckózást, majd – egy lehetőség – elmúlását, a megtisztulást.
Lehetünk vonzóak puhán és gömbölyűen vagy éppen izmosan és feszesen.
Egyszerre lehetünk sebezhetőek, érzelmesek, gyengék és végtelenül erősek.
Szerencsés korban és a Föld szerencsés felén élve tanulhatunk, dolgozhatunk, szabadon kiteljesíthetjük szellemi képességeinket, amiket párosítva – és nem visszaélve – női minőségeinkkel, skilljeinkkel igazán sokra vihetjük akár a hagyományosan férfiak uralta szakmákban is.
Átélhetjük azt a csiklandós-édes titkot, amikor megcirógat belülről egy magzat. Átélhetjük azt a katarzist, akár spirituális élményt, amit csak a gyermekünk világra hozatala tud okozni. Létezhetünk leírhatatlan szimbiózisban egy vadi új, önálló emberi lénnyel, akinek mi adtunk életet. Átélhetjük a szeretetnek azt a fajtáját, ami anya-gyermek között jöhet létre.
Lehetünk a tűzhely, lehetünk az erő, lehetünk a lágyság, lehetünk az ész, lehetünk a szív egymás után vagy akár egyszerre.
Nőnek lenni csodálatos.
Boldog Nőnapot!