Ma nézegettem a Megerősítő Morzsákat. Időnként megkeresem, hogy milyen üzenet segítene épp a legjobban. Máskor meg a “véletlenre” bízva húzok egyet és elgondolkozom, hogy mit mond ez itt és most nekem…
Ma nézegettem a Megerősítő Morzsákat. Időnként megkeresem, hogy milyen üzenet segítene épp a legjobban. Máskor meg a “véletlenre” bízva húzok egyet és elgondolkozom, hogy mit mond ez itt és most nekem.
Ma erre esett a választásom. Sokszor átéltem már, hogy milyen, amikor “minden összeomlik”, esélytelennek tűnik ép ésszel kibírni egy napot, vagy akár hetet, időszakot. Pedig oly sokszor azt is megtapasztaltam már, hogy egyszer mindennek vége, tényleg (!), de ma nem ezt az üzenetet választottam.
Amikor igazán kilátástalannak tűnik a dolog, abban a beszűkült tudatállapotban, akkor szerintem egy igazán jó és praktikus tanács: kizárólag a következő teendődre koncentrálj! Ilyenkor nemhogy nem kell, de egyenesen kontraproduktív lehet a távolabbi jövőn (is) aggódni, legyen az akár a holnap. ? pedig akik követnek egy ideje, tudják, mekkora tervező bajnok vagyok… de ilyenkor csak szép apránként, a mostra, esetleg a következő EGY feladatra érdemes csak összpontosítani.
Egy nagyon kedves Anyatársammal is pont szóba hoztuk egy hete ezt a szabályt. Munkahely, gyerekek, egészség, túl sok feladat, vagy “pusztán” a fáradtság, bezártság, bármi lehet az oka. Ja, azóta Ő már eggyel kintebb is van! ??
Nektek van valami jó praktikátok lehetetlen napokra, helyzetekre?