Egy hónapja vagyunk itthon a két gyerekkel nem kevés munka mellett, és most érzem magamban az erőt, hogy megosszam a sztorijainkat – talán terápiás céllal is. Vigyázat, nem fogok szépíteni…

Elsőre – vajon miért – a kakasztorikat hoztam, bocs, #szarügy, ez van. Legyen rögtön három belőle – nem azért, mert ne tudnék többet is mesélni, de hát három a magyar igazság, vagy mi…

Szarügy No1. – a kakás laptop

Nos. A munkanapjaimon mostanság a délelőtt első felében én a gyerekszobában vagyok, a céges laptopom felteszem a pelenkázóra, állva dolgozom, miközben a gyerekek a lában körül játszanak (aka ölik egymást). Ennek több oka van, a legfőbb az, hogy ha elérhető magasságban lenne a kütyü, akkor nem sokáig élne, ha pedig én leülnék, és „nem csinálnék semmit”, akkor én nem élnék sokáig. Ilyen axiómák vannak a fiaim univerzumában.

Nos, a pelenkázóról ugye tudjuk, hogy első sorban mire való. Ja, neeem, nem ilyen egyszerű a megfejtés… Azt hittétek, hogy a tisztába tétel után ott maradt egy kis fekália, amibe beletettem a gépet? Neeeem…

Mikor a pelenkázót rendeltetésszerű használatba veszem, akkor a laptopot gondosan beteszem a rácsos ágyba, itt van talán a legnagyobb biztonságban. Ez közvetlenül a pelenkázó mellett található.

Aki már tett tisztába dacos kétévest, az tudhatja, hogy ez az egyszerűnek tűnő, régóta begyakorlott művelet gyakran közelharcba csap át, és hát ott vannak bizonyos áldozatok. De azért az szerintem ritka esemény, hogy a kis harcművész egy óvatlan pillanatban kitépi a popsija alól a szaros pelenkát, és egy jól irányzott mozdulattal anya munkaeszközére hajítja. Gondolom azt nem kell ecsetelnem, hogy melyik felével landolt – naná, Murphy.

A következő perceket már mindenkinek a saját fantáziájára bízom.

Szarügy No2. – Cumi a budiban

Amúgy is igyekszem egyre önállóbbra nevelni a gyermekeimet, de manapság rá is vagyunk kényszerülve. Így, ha a nagyfiam kakál, akkor csak akkor szól, ha végzett, nem szobrozom már ott vele. Urambocsá a kicsire sem figyelek épp teljes gőzzel, mert mondjuk egy emailre válaszolok épp. (A pelenkázón, ugye.)

Na, hát egy ilyen alkalommal őrült visításra lettem figyelmes, ami önmagában lássuk le, nem példa nélküli. De mivel tudtam, hogy trónolás esete forog éppen fenn, azért egy fokkal jobban siettem kideríteni az okát.

Volt már rá ugyanis példa, hogy a kicsi megkaparintotta a WC kefét, kiszaladt vele a nappali közepére, és lelkes, széles mozdulatokkal felszentelte a szőnyeget.

Ezúttal azonban „csak” a bátyját zavarta kakálás közben, majd, mivel én ebben őt megzavartam, hirtelen nem tudott jobb reakciót kitalálni, mint villámsebesen kitépni a szájából a cumit, és behajítani a kaka mellé…

A következő perceket már mindenkinek a saját fantáziájára bízom.

Szarügy No3. – Anya a kaka

Éppen készültem felhívni valakit munkaügyben. Nem számítottam hosszú hívásra, de maradjunk annyiban, hogy ha normális körülmények között beszéltem volna élőben az illetővel, akkor a hivatalosabb szettemet veszem fel és alaposan összeszedem előtte a gondolataimat.

Most az volt az előkészület, hogy a pszichológia könyvek mintapéldáinak megfelelően, miután megetettem, megitattam őket, rájuk koncentráltam és együtt játszottunk, leguggoltam, átöleltem, és nyugodt, határozott hangon elmondtam, hogy: Figyelj kicsim, tudod, most anyának munkanapja van. Telefonálnom kell egyet, nem fog sokáig tartani. Arra kérlek, hogy segíts nekem, és addig ne szólj hozzám, hanem játssz szépen csendben.

A válasz, ahogy kell, nyugodtan és kedvesen, belenézve a szemembe: Jól van anya, értem.

A telefon kicsöng, az illető felveszi, belekezdek a mondókámba.

A kedves nagyfiam: Anyaaaaaa! Fogócskázzunk! Kapj eeeeeel!

Anyaaaaa! Miért nem kapsz már el?!?!? Fogócskázni AKAROOOOK!!!!

Én elkezdek futni telefonnal a kezemben, na nem azért, hogy játsszak, hanem hogy elmeneküljek a kiabálás elől. A kis troll meg utánam, és közben torka szakadtából ordítja:

De nem én kaplak el téged, hanem te engeeeem!!!! Anyaaaaaa, kapjál már el!!!

Hátrafordulok, igyekszem a leggyilkosabb tekintetet bevetni, hátha az használ. Aha…

Ne mááááár, anya! Akkor nem vagy többé az anyukám!!! Kaka vagy anyaaaa!!! KAKA VAGY ANYAAAAA!

A következő perceket már mindenkinek a saját fantáziájára bízom.