Szóval az van, hogy 12. hete küzdök.

Küzdök  a párhuzamos feladatokkal. Küzdök a kakás pelenkákkal, öltönyös pasikkal a fülemen. Küzdök a hisztis gyerekkel szabályzatot véleményezve. Küzdök a lelkiismeretfurdalással, hogy nem figyelek oda a gyerekeimre eléggé. Küzdök a lelkiismeretfurdalással, hogy nem teljesítem a saját magam által elvárt szintet a munkámban. Küzdök a kétévessel, hogy ne törje rá Apára a hálószoba ajtaját, és lehetőleg ezt ne 2000 decibellel vegye tudomásul. Küzdök a munka-magánélet egyensúlyával. Küzdök mindeközben a háztartás logisztikájával. Küzdök a türelmem, a kedvességem, végső soron a józan eszem megtartásával. Több kevesebb sikerrel.

  1. hete várom.

Várom, hogy a gyerekek mehessenek az oviba, bölcsibe. Várom, hogy újra behatárolható legyen a munkaórák száma és időzítése. Várom, hogy a munka végeztével rá tudjak koncentrálni a gyerekeimre. Várom, hogy végre ne csak az udvaron lehessünk. Várom, hogy ne legyünk száműzve a lakásból, ha Apának fontos megbeszélése van. Várom, hogy gyerekek nélkül ebédelhessek. És vécézhessek. Várom, hogy ne rettegjek minden nap azon, hogy sikerül-e elaltatni a gyerekeket a call-ig, és nem pont a közepén ébrednek-e fel. Várom, hogy nyugodtan megihassak egy kávét. Várom, hogy egy huzamban végig tudjak olvasni egy e-mailt. Várom, hogy be tudjak menni a munkahelyemre.

Elvileg jövő héttől ezt MINDET megkapom.

Hatalmas boldogságomba és izgatott várakozásomba mégis szomorúság vegyül.

Hiányozni fog.

Hiányozni fog a reggeli hosszas ébredezés, szeretgetés az ágyban. Hiányozni fog a sok nyálas puszi, féktelen kacaj nappal. Hiányozni fog, hogy egész délelőtt az udvaron homokozzunk és rohangáljunk. (Öltönyös pasikkal a fülemen.) Hiányozni fog, hogy nem érzem az álombamerülő kis testet elernyedni ebéd után, és nem hallom délután a szuszogását. Hiányozni fog, hogy nem hallom egész nap, hogy „én annyira szeretlek anya, hogy még a fejem is szétdurran”. Hiányozni fog az ölelés és a könnyek felszárítása a balesetek után. Hiányozni fog a túsztárgyalás a gyerekszobában. Hiányozni fog, hogy mindent tudok róluk.

Úgy általában a nőket nehéz megérteni. Pláne ha anyák…