“Sokan azt hiszik, hogy akkor lesznek boldogok, ha mindent megkapnak, de a boldogság nem így működik. A boldogság akkor jön, amikor látod, hogy egy értékes cél felé haladsz. Ez még neurológiailag is igaz. Tehát ha nincs célod, nem lehetsz boldog” – mondja Jordan B. Peterson kanadai sztárpszichológus.
Ehhez a mondathoz karrier coachként természetesen nagyon tudok kapcsolódni, de most április-májusban elsősorban a várandósokra koncentrálok, gondolom észrevettétek. ?
A szüléssel, az anyasággal kapcsolatban elsőre úgy tűnhet, hogy nehezebb (vagy kevésbé van értelme) a célkitűzés, pedig ez nem így van. A tudatos felkészülés része, hogy – tiszteletben tartva azt, hogy sok ponton nem tudjuk befolyásolni a történéseket, mégis – átgondoljuk előre azokat a sarokpontokat, amiket fontosnak tartunk, és szeretnénk elérni.
Minden kismamának szeretettel ajánlom, hogy jógázzon, és ennek részeként fogalmazza meg aktuális szankalpáját.
Szanszkrit nyelven szankalpának (szándéknak) nevezik azt az egyes szám első személyű, rövid és pozitív kijelentő mondatot, amely a vágyadnak, célodnak megfelelő áhított állapotra utal, és amely segíthet saját kezedbe venni az életed. Pl. Könnyű és zavartalan szülés után boldogan kezemben tartom egészséges babámat” (mindenki találjon ki sajátot!)
Szankalpát természetesen nem csak a szüléssel kapcsolatban, hanem bármilyen életterületre, élethelyzetre vonatkozóan meg lehet fogalmazni.
A személyes mantrádat minél többször ismételve – akár egy relaxáció végén – észrevétlen átprogramozod magad, ez hat a környezetedre is, előtűnik a megoldás, minden abba az irányba orientálódik, míg végül is a szándék megvalósul.
Többek között ajándék kismama relaxációt is kap, aki feliratkozik a kismama hírlevelemre. ?
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE